söndag 22 oktober 2017

Friluftsliv

Idag blev en dag i friluftslivets tecken. Det började med tidig uppstigning då Julie tyckte att dagen började strax efter sex.

På förmiddagen gav jag, mamma och Amie ut på den dagliga skogspromenaden och passade på att plocka svamp - det verkar vara ett riktigt trattkantarellår i år. Så härligt, saknar verkligen skogen i Frankrike! (Den finns ju där, men den har varit stängd hela sommaren pga brandrisk, och någon mysig svensk urskog är det ju inte...)

När vi kom tillbaka hoppade jag och Amie in i bilen och åkte till hennes dagiskompis med familj. Maken var väldigt förkyld (det är hans tur att få den franska förkylningen som vi andra haft) så han och Julie fick bli hemma.

Vi hade jättetrevligt och grillade korv, åt kolbullar och drack varm choklad. De hade en jättefin grillplats ganska nära huset, men ändå i skogen. Vi var ute i kanske två timmar, men frisk luft gör en verkligen trött för det kändes som om man tex varit ute och åkt skidor hela dagen. Det hade varit lätt att sova middag, kan jag säga.

En mycket trevlig höstdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar