tisdag 4 oktober 2016

Hej då Sverige!

Tiiidig morgon men nu bär det av. Vi flyger från Oslo eftersom det var rätt stor prisskillnad, och det är skönt att slippa flera mellanlandningar.

Jag trodde vi hade gott om bagageplats, men trots att vi köpt till ett extra kolli är vi nu lastade till max. Tre stora väskor och ett extra kolli som består av resesängen och ett utdragbart målarskaft.

Norwegian visade sig ha specialregler om att varje kolli inte får överstiga 20 kg. De flesta andra flygbolag slår ju ihop vikten för alla i sällskapet och bryr sig inte om en väska vägen 25 och den andra 15, men hos Norwegian måste det vara jämt fördelat. Inte det lättaste.

Vår plan är att flyga ned, hämta hyrbilen, åka förbi Decathlon eller annan valfri sportbutik och köpa en uppblåsbar madrass, hämta nycklarna till huset och sedan förhoppningsvis kunna sova där från första natten. Vi får se om det går, det är inte säkert att det är rent och fungerande nog.

Väskorna är hursomhelst packade med både sängkläder, ett set med kastruller, några bestick och ett gäng andra saker för att klara de första nätterna. Jag är nämligen mycket skeptisk till att pallarna kommer att komma fram på onsdag som lovat, och är rädd att det dröjer ända till måndag. Det kommer att bli tufft.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar