lördag 23 juni 2018

Italien

I onsdags åkte vi till Sanremo i Italien. Trots att Italien är så nära har vi inte varit där mer än en gång tidigare. Jag tror vi blev lite avskräckta vid det besöket för Ventimiglia kändes mest smutsigt, lite stökigt och bjöd på rätt trist väder.

Nu var det dock dags för ett nytt försök till en ny stad och det var så mycket bättre. Strålande sol och känslan av att ha semester. Vi hade turen att hitta en bra strandrestaurang precis där vi parkerade och hann ett dopp i havet innan vi gav oss av på jakt efter gamla stan. 27 grader varmt och lite oklar vägbeskrivning från Google gjorde det tufft, men det gick. Framförallt efter ett stopp för äkta italiensk glass.

Gamla städer är ofta rätt lika, tycker jag. Stockholm, Tallinn eller Nice, det är inte så stor skillnad. Den här var dock faktiskt annorlunda. Dels för att den låg på en kulle (trapporna var ingen höjdare med barnvagnen) och dels för att vi verkligen pratar gränder och stigar. Få vägar var mer än två meter i bredd. Väldigt fascinerande men besöket överskuggades lite av allt praktiskt, så som hur länge barnen skulle orka, hur varmt det var och hur vi skulle ta oss fram med barnvagnen. Jag hoppas kunna åka tillbaka och verkligen upptäcka den någon gång.

På vägen hem åkte vi längs kusten. Fint, men det var svårt att hitta ett bra stopp för bad och kvällsmat. Till nästa resa skall jag läsa på mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar