söndag 1 april 2018

Stup och olivolja

På fredagen började vi med att bränna alldeles för mycket pengar på marknaden i Valbonne. Tanken var att vi skulle handla middagsmat, men ingen var bra på att kolla priser och min tanke om en budgetmiddag gick käpprätt. Det blev antagligen resans dyraste middag.

Vi åt lunch uppe i Gourdon och som de svenskar vi är satt vi ute. Redan när jag ringde för att kolla om de hade bord tipsade servitrisen oss om att ta med jacka eftersom det blåste. Om folk lyssnade? Nix. Det fick bli en extra tur tillbaka till bilen istället när de upptäckte att hon hade rätt. Så farligt kallt som det det ut var det dock inte, i alla fall inte så länge man satt i solen.

Samma eftermiddag besökte vi en olivoljekvarn och fick lära oss hur man gör olivolja samt provsmaka. Ruskigt intressant!

Där fanns för övrigt även olivolja på bag-in-box. Det kanske vore något det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar