lördag 12 augusti 2017

Esterel

Idag packade vi en fin matsäck och åkte till klipporna vid Esterel. Det är ett massiv av röda klippor som sträcker sig ut i havet. Väldigt fint, även om det kanske inte var helt barnvänligt - det fanns en del farliga ställen att ramla ned.

Vi åt lunch med färska aprikoser och persikor (J var väldigt snabb med att ta den ena - hon vet vad hon gillar), stekt Oumph (importerad från Sverige), nybakad baguette, sallad, hemodlade körsbärstomater, lokal getost, oliver och annat smått och gott.

Julie var väldigt bestämd över vad hon ville ha och kravlade helt enkelt tvärs över maten för att komma år oliverna. Både lite gulligt och lite hopplöst.

Efter maten gick vi till en strand (inget vidare underlag, svarta heta stenar och vass) och tänkte bada. Det var inte många som badade och flera hade håvar, men jag reflekterade inte över det. Amie ville dock inte bada utan ändrade sig i strandkanten och det var tur för två sekunder efter blev en liten kille bränd av en manet - mycket riktigt: tre små maneter som verkar ha varit lysmaneter simmade omkring. Gissningsvis fanns det fler eftersom det blåst så mycket, så något bad blev det inte.

Vi funderade på att stanna vid en stor sandstrand längre fram men även där var det ingen som badade så vår teori om att blåsten blåst in mycket höll nog.

Den stackars killen verkade haft jätteont och jag tänkte på hur glad jag var att vi klarat oss och inte behövde åka till akuten.

Det skulle jag dock inte tänkt, för tre timmar senare klättrade Amie upp på ryggstödet på soffan, ramlade och slog huvudet i stengolvet med en rejäl bula som resultat. Mjuka bulor kan vara farliga och hon grät som bara den så det var bara att ringa franska sjukvårdsupplysningen och sedan åka till akuten.

Som tur var var det ingen fara, men jag tycker det är kusligt just med huvudet.

Så, en dag med högt och lågt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar