onsdag 7 december 2016

Julmarknad

Vi var på julmarknad i helgen, här i vår by. Tydligen var den populär, för det var bilar överallt och väldigt mycket folk, men inte för mycket.

Själva julkänslan uteblev på grund av strålande sol och varmt väder, men det var en väldigt trevlig marknad. Fransmännen kan verkligen det här med marknader!

Där fanns inte bara saker att köpa, även om det ut utbudet imponerade i sig med handgjorda tvålar, sylter, tavlor, schalar, kläder, smycken, mat av alla sorter och mycket mer, utan även en gratis pysselhörna för barnen (med flera stationer med en lärare vid varje som visade vad man skulle göra. A var lite liten, men fick göra ett klockspel som hon var väldigt stolt över), en utställning över gamla arbeten och annat från förr, ett hus för tomten, flera musikanter och cirkusartister samt en del djur (jag är väldigt kluven till det, men mer om det någon annan gång) och på ett ställe flera stora träspett som man kunde spela helt gratis. Kort sagt - långt ifrån den köp-hysteri som alltid råder på svenska "marknader".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar