tisdag 9 juli 2019

Menton

Bloggandet går ju sådär men nu är det semester och en sommarblogg är ju roligt att ha i efterhand.

Min moster har varit här i en vecka och igår åkte vi till Menton. Vi har bara åkt igenom tidigare och aldrig stannat, så det kändes som ett bra mål för att se något nytt.

Vi parkerade på gatan och promenerade med till stranden. Där hittade vi ett turisttåg som skulle avgå om tjugo minuter och bestämde oss för att åka det. Vi var dock väldigt varma efter bilresan och lyckades faktiskt klämma in ett snabbdopp innan tåget gick. Inte illa med en två- och en femåring!

Tåget var en bra idé, vi fick se en bra bit av stan. Man kunde använda hörlurar och välja språk och där fanns även en barnversion på franska, som barnen lyssnade på (J gav upp efter halva tiden och fick leka med mobilen, men ändå...) Jag tyckte den var lite otydlig i början, det var svårt att förstå villa byggnader de verkligen pratade om, men det blev lite bättre sen.

Vi åkte genom gamla stan som verkligen var trånga gator och gränder och kom till sist tillbaka till stranden.

Där hittade vi ett bibliotek - så bra idé! - och roliga hästkärror som dock får vänta till nästa besök.

Istället gick vi in i stan och köpte glass och barnen fick en varsin hatt av moster.

Vi tittade lite på den stora kyrkan och gamla stan (verkligen mest gångar, inte ens gator!) och kom sedan ned till en annan strand genom en trång gång som hette Traverse des Diamants. Här badade vi igen, men det var fullt med stora stenar i vattnet som gjorde det svårt att gå i. Lite dåligt, de måste ju gå att ta bort när det är en så anlagd strand som detta? J accepterade armpuffar för första gången och det var en vinst i sig.

Efter badet gick vi inåt stan för att hitta en restaurang. Vi var inte på humör för att leta och tog en av de första. Den verkade ok, men var nog lite turistfälla. Det som retade mig mest var att de hade väldigt bråttom med att få oss därifrån, det var dessert-kaffe-nota innan vi ens druckit upp vinet. Inte ok.

Mycket svenskar var det, och barnen hittade andra svenska barn att leka med.

Vi promenerade till bilen, kikade i några affärer på vägen och lekte turister. Det är lite kul det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar