lördag 8 juli 2017

Lac de Sainte-Croix

Igår tog maken ledigt och vi gjorde en utflykt mot Gorges du Verdun, en canyon som skall vara väldigt häftig och som jag länge velat se. Jag skriver dock "mot" och inte till, för vi kom aldrig till själva canyonen. Som vanligt när vi åker mot landskapet Var tog bilresan längre tid än planerat och vi hann ändra oss på vägen.

Vi kom dock i alla fall till Lac de Sainte Croix som är sjön som ligger där floden i canyonen mynnar ut och som har en väldigt häftig färg. Vi hade tänkt tillbringa eftermiddagen där, men det var otroligt varmt (gissar 35 grader), ont om skugga och väldigt knöliga och steniga stränder. Amie älskade det, men Julie var väldigt ledsen så det blev inte det strandhäng vi hade trott.

Jag ser dock mycket fram emot att åka tillbaka om några år när barnen är större och vi kam hyra en båt och ge oss ut med. Det skall vara magiskt vackert att åka inåt canyonen med båt.

Trots det var jag glad att ha varit där. Vattnet var coolare på håll än när man var i det, men ändå. Helt outstanding färg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar